Informații privind începutul de an școlar 2020-2021:

1. Luni, 14.09.2020, va debuta un nou an școlar, Școala Gimnazială Comandor Alexandru Cătuneanu fiind încadrată la scenariul galben ce presupune atât prezenta fizica, cât și prezența online. Elevii claselor vor lua legătura cu diriginții / învățătorii de la clasă care le vor comunica modul de desfășurare a orelor. Prezenta este, ca și până acum, obligatorie, absențele fiind consemnate în catalog.

2. Luni, 14.09.2020, festivitatea de deschidere oficială a anului se va organiza în sala de clasa, elevii de primar și gimnaziu fiind asteptați în curtea scolii, la orele comunicate de către învățători/diriginți, de unde vor fi conduși de aceștia, către sălile de clasă. Pentru ziua de luni, accesul în curtea școlii va fi permis doar părinților elevilor din clasele Pregatitoare, a I-a și a V-a. Pe parcursul anului școlar accesul părinților va fi restricționat.

3. Elevii vor respecta, din prima zi de școală, traseul marcat cu o culoare specifică clasei, conform indicațiilor învățătorului/ dirigintelui, pentru a nu se crea aglomerație.

4. Luni, 14.09.2020, elevii nu vor veni cu materiale de scris sau caiete, ci doar cu ghiozdanul pentru a primi manualele necesare noului an scolar. Nu este recomandată primirea sau oferirea de flori în incinta școlii. Orarul provizoriu pentru întreaga săptămână va fi comunicat de învățător/diriginte pe grupul de discuții al clasei.

5. Accesul în sala de clasa se face doar cu mască de protecție, după schimbarea papucilor și dezinfectarea mâinilor utilizând resursele puse la dispoziție de către școală. Accesul în sala de clasa se face urmând marcajele de pe podea. Locul în bancă al fiecarui elev va fi stabilit încă de la prima întâlnire, elevului fiindu-i interzisă schimbarea acestuia. Fiecare elev este ȘI EL responsabil de dezinfectarea băncii și a scaunului său.

6. Elevii înscriși în anii de început de ciclu vor aduce adeverințe medicale. Elevii cu boli cronice/respiratorii vor aduce de la medicul de familie o adeverinta in acest sens, in baza careia li se va permite studiul exclusiv online.

7. In timpul orelor de curs, le este permis elevilor accesul la toaletă daca este cazul, respectând normele de igiena și marcajele aferente. Materialele de studiu precum cărti, culegeri, creioane, pixuri, culori etc. NU SUNT TRANSMISIBILE, fiecare elev asigurându-se că are toate materialele de care are nevoie atunci cand vine la școală, inclusive marker pentru tablă.

8. In timpul pauzelor, elevii vor fi insoțiți de către învățător/ profesorul de la clasă în curtea școlii, folosind intrarea și ieșirea repartizată clasei, în scopul aerisirii și dezinfectării spațiului de studiu. Aceștia vor avea grijă să-și dezinfecteze în permanență mâinile.

9. Toate informatiile importante vor fi în permanență comunicate de către învățător/diriginte, pe grupul de discuții al clasei pentru a se asigura că informația ajunge la toți elevii. Elevii si părintii au datoria de a verifica zilnic grupul de discuții pentru a vedea dacă sunt mesaje noi. Părinții pot lua legatura cu dirigintele telefonic, prin mesaje, prin intermediul rețelelor de socializare, ori de căte ori au nelamuriri sau vor să semnaleze ceva.

Aceste reglementări sunt pentru sănătatea și siguranța copiilor și a cadrelor didactice și orice abatere poate avea cosecinte nedorite! Doar un efort comun va împiedica un scenariu în care învățământul exclusive online să fie implementat.

Un an școlar cu multe reușite!

Categorii: Anunțuri

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =