Proiect Erasmus+

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 LUNCA CETĂȚUII va demara începând cu 1 septembrie 2017 proiectul „ PAS CU PAS – ÎMPREUNĂ SPUNEM NU ABANDONULUI ȘCOLAR!”, fiind finanțat în întregime de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+.
Proiectul se adresează cadrelor didactice și se derulează pe parcursul a 12 luni, activitățile desfășurându-se pe durata anului școlar 2017-2018.
Programul Erasmus+, prin acțiunea cheie 1, oferă posibilitatea de formare a cadrelor didactice din perspectiva europeană a utilizării metodelor, mijloacelor și tehnicilor de motivare și învățare.
Implementarea unui astfel de proiect asigură o deschidere a școlii către parteneriate cu instituții de profil din străinătate, ca modalitate de folosire a oportunităților oferite de Uniunea Europeană.
Scopul proiectului este dezvoltarea în context european a competențelor cheie necesare cadrelor didactice, pentru identificarea elevilor cu risc de abandon școlar timpuriu și dobândirea unor deprinderi utile în vederea atenuării ori eliminării fenomenului de abandon școlar.
Rezultatul final pe care ni-l dorim de la acest proiect este creșterea cu 10 % a frecvenței școlare și reducerea abandonului școlar cu 2%, la sfârșitul primului an de implementare a activităților din proiect, prin dezvoltarea capacității instituționale a școlii de a proiecta și implementa programe diversificate de prevenire a abandonului școlar, pe baza unor strategii și instrumente elaborate în parteneriat cu părintii și cu alți factori din cadrul comunității locale. Atingerea obiectivelor propuse în proiectul de față va conduce la dezvoltarea școlii ca instituție responsabilă și capabilă să acționeze la nivel strategic și operațional, astfel încât să asigure un demers coerent al tuturor factorilor din comunitate, în scopul menținerii elevilor în sistemul de învățământ, al creșterii nivelului de educație.

Categorii: Anunțuri

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 14 =